miércoles, 7 de diciembre de 2011

Quins són els principals símptomes dels trastorns de la conducta?

La major part de símptomes que pot presentar un nen amb trastorns de la conducta, de vegades també la pot presentar un altre que no té aquests trastorns. La diferència és que els símptomes dels nens amb trastorns  succeeixen de manera més freqüent i interfereixen amb l’aprenentatge, amb l’escola i, en alguns casos, en les relacions amb els demés.

Hi ha quatre grups principals de comportaments que es poden enumerar pels símptomes més comuns de trastorns de conducta. Tenint en compte que cada nen és un món i pot experimentar-los d’una forma diferent, els classifiquem en: 

- Trastorn dissocial de la personalitat:
 es tracta d’un patró repetitiu i persistent de comportament en el que es violen els drets bàsics dels demés. Són varis els símptomes que podem observar en un nen/a amb trastorn dissocial:
Agressions a persones o animals: fanfarronejar, amenaçar o intimidar als altres. Començar baralles, fer servir alguna eina que pugi fer mal. Manifesta crueltat física amb persones i/o animals. Robar enfrontant-se amb la víctima.
Destrucció de la propietat: ha provocat deliberadament incendis amb la intenció de causar danys greus o destruït propietats dels altres.
Fraudulència o robo: menteix sovint per obtenir béns o favors d’altres persones. Ha robat objectes de valor sense enfrontar-se amb la víctima.
Violacions greus de les normes: surt de casa de nit a pesar les  prohibicions dels pares, s’ha escapat de casa. Fa faltes a classe.

- Trastorn negativista desafiant: es tracta d’un patró de comportament negativista, hostil i desafiant, que dura al menys sis mesos amb els següents comportaments:
-. S’enfada i té rebequeries.
-. Discuteix amb els adults, els desafia i es nega a complir les obligacions.
-. Acusa als altres dels seus errors o del mal comportament.
-. Molesta a altres persones deliberadament i és susceptible o fàcilment molestat pels altres.
-. És colèric, rancorós i venjatiu. 

Tots aquests símptomes apareixen molt més aviat que fa uns anys i de forma més freqüent amb un alt grau d’agressivitat i rebequeries.
Entre d’altres, aquestes conductes són de les més freqüents que presenten nens amb trastorns de conducta. Més endavant esmentaré alguns altres problemes d’aquesta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario